torsdag, mars 24, 2011

Snø igjen, sa du?


Det snør igjen! Og eg stilte meg trassig opp i snøbygene med beskjæringgsaksa og klipte plomme- og epletre. Så bar det inn att til ein kopp varm latte. Ein får berre gjere det beste utav det. :)

onsdag, mars 23, 2011

Hold på hatten...



I dag har eg vore ute i blæsten og henta inn gåsungar. Skal love at det var friskt!

søndag, mars 13, 2011

Resirkulering



Eg held fram med å grave i biletarkivet. I dag leikar eg med redigeringsfilter. Kjekt, det òg!

laurdag, mars 12, 2011

Kos...


Slik kan ein også tilbringe ein laurdagskveld. Eg leitar i biletarkivet og leikar meg med å setje gamle bilete saman til nye kombinasjonar. Moro! :)

fredag, mars 11, 2011

God helg!



Fredag kveld:
Mannen har baka sjokoladekake, kaffien er varm på kanna. Perfekt! 

God helg! :)

onsdag, mars 09, 2011

"Jeg heter mars, og kan være stri..."




"...men solskinn kan det jo også bli!"
Den stemmer bra, teksten til Prøysen. I dag har vi hatt litt av begge deler; snøstorm og blendande solskin. Det høyrer visst med til våren.

måndag, mars 07, 2011

Ei lita vårfornying...


Eit av hjørna i stova vår har fått ny lampe. Golvlampen som stod der før har flytta til ein annan kant, og ein taklampe frå Ellos har no fått arbeid som leselys ved peisen. 
Så var eg på loftet og henta ned korgstolen, og dermed vart denne kråa litt ny igjen. Nice! :)

torsdag, mars 03, 2011

NIB - kjøkkenutfordring










No er det kjøkkenet som står i fokus hos Norske interiørblogger, og eg har vore i arkivet og henta nokre bilete frå vårt kjøkken. 
hit for å kome til utfordringa.

tysdag, mars 01, 2011

Meir om latte art



Til dei som lurte på om eg hadde gode råd angåande latte art - det første eg må seie at det er ikkje kvar gong eg er like heldig med resultatet. Det kjem alt an på om eg greier å få fin konsistens på mjølka og får mikroskum; som ikkje er for stivt, og som har mikroskopiske, nesten usynlege bobler. I dag greide eg det ikkje, så biletet over er frå i går. Men det smakte bra likevel, altså! :)

For å få dreis på mjølkeskumminga kan det vere lurt å lese litt om dette på nettet, til dømes her. Og her les du meir om korleis du går fram når mjølka skal hellast i espressoen. Eg har også funne mange tips og triks som eg har hatt nytte av inne på dette forumet. Og vil du sjå filmsnuttar som viser kunsten, kan du til dømes starte med denne
Så er det berre å begynne å øve - og atter øve.
Lukke til!