søndag, november 30, 2008

Ventetid

Dagen är nära,
mörkret försvinner.
Morgonen nalkas*,
ditt ljus jag ser.

*nalkas: nærmar seg (Takk, Hemmafrun, for hjelp med omsetjing!)


Så er det adventstid! Vi har fått fram adventsstjerner, adventsstake og adventskalender, og første vers av "No tenner vi det første lys" har vorte sunge både ein og to gonger. Det kjendes godt å kome på besøk i bloggen til Hemmafrun i dag, ho skriv om å bruke adventstida til reingjering av hjartet. Dette kjenner eg òg på, at sjølv om huset sikkert kunne ha bruk for ei skikkeleg reingjering frå loft til kjellar, så er det faktisk viktigare at hjartet er reingjort! Den reingjeringa er det berre ein som kan ta seg av, og nettopp han er det vi ventar på no i adventstida. Han som kom til jorda som eit barn i ein enkel stall for over 2000 år sidan, og som framleis lever og gjerne vil ta seg av deg og meg - i adventstida - og resten av året.

Advent is here! We have put up our Advent stars, the candle holder and the Advent calendar, and the first verse of the Advent song has been sung. It feels good to visit Hemmafrun's blog today, she is talking about using Advent as a time for cleaning of the heart. I feel that too, that even if the house probably needs a cleaning from loft to cellar, it is actually more important that the heart is clean! And there is only one person that can take care of that, the person that we are waiting for in the Advent days. He came to earth as a baby in a simple stable over 2000 years ago, and he still lives and wants to take care of me and you - now - and the rest of the year.

Så vil eg òg bruke adventstida til å kose meg saman med familien, og ta oss tid til å gjere ting vi har lyst til. I dag brukte vi dagen til ein herleg luftetur saman. Eg hadde rosesaksa i jakkelomma og fekk plukka eit lass med bjørkekvistar undervegs. Eg fekk til og med tid til å binde ein krans av nokre av kvistane medan dei to største ungane leika seg ved skulen og mannen rugga barnevogna! Det såg sikkert litt snodig ut med ein diger bjørkekrans rundt vognkalesja då vi trilla heim! *knis*

Håper du får ei roleg og kjekk adventstid, bruk dagane til noko godt! :)

I also want to spend Advent having a good time with my family, do things that we just feel like doing. Today we spent the day going for a nice walk together. I had scissors in my pocket and collected lots of birch branches on my way. I even had time for making a wreath from some of the branches while the oldest kids were playing outside the school and my husband was pushing the pram back and forth. It probably looked a bit weird with a huge wreath on top of the pram when we were walking home!

I wish you a nice and peaceful Advent time, use the days for something good! :)

7 kommentarer:

 1. Så flott krans du har laget.
  Ja det er viktigå bruke adventstiden riktig. Og det viktigste er ikke at huset er reint fra kjeller til loft nei.
  Det er viktigere at vi er klar for Hans neste komme.
  Ønsker deg ei flott uke :)

  SvarSlett
 2. Så koselig å se adventsstjerna i vinduet ditt. Og skjøytene ved døra, og den flotte kransen du har laget!
  Og godt å lese om å rengjøre hjertet! Det er sikkert og visst at det er viktig. Det er når det er gjort at vi kan feire jul på rett!

  Ha en god adventstid!

  SvarSlett
 3. Ja..det var vakkert inne hos hemmafrun i dag..var der tidligere..kjenner på at jeg av og til vil prøve å rengjøre sjøl..hjertet..men det er bare en som kan ta seg av som du sier...Takk igjen for frimodigheta di.. Ha ei undrande uke over mysteriet vi venter på ;)

  SvarSlett
 4. Så fin krans du har laget av bjørkekvister! Jeg håper at jeg skal greie å lage en egen krans jeg også..Er så kjekt med det som er hjemmelagd! Ønsker deg en fin adventstid! Hilsen Kardemomme :)

  SvarSlett
 5. Så koselig innlegg du har idag. Adventstiden og julen gir rom for refleksjoner, ja. Blir mange ganger litt melankolsk jeg, men på en god måte :-) Ser ut til at vi har lik stjerne ja, kjøpte min i fjor på Claes Olson av alle steder. Ha en fin uke sammen med dine, klem.

  SvarSlett
 6. Thank you for posting in English once again...so much appreciated!

  SvarSlett